Το παρθένο ελαιόλαδο της εταιρείας Έλαιων χρησιμοποιείται στο μαγείρεμα αλλά και ωμό, σε σαλάτες, σάλτσες, κ.ά. Είναι ένα αγνό λάδι ελιάς που δεν έχει υποστεί βιομηχανική επεξεργασία. Έχει οξύτητα μικρότερη από 0,8%, έχει ήπια γεύση. Το χρώμα και η πυκνότητά του εξαρτώνται από την ποικιλία της ελιάς.
Το Ηλιέλαιο είναι φυτικό έλαιο που εξάγεται από τους σπόρους του φυτού ηλίανθου είναι πλούσιο σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα και ελεύθερο από τοξικές ουσίες. Η κυριότερη χρήση του είναι στη μαγειρική και στο τηγάνισμα όπου είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες.
Ανοίγοντας ένα μπουκάλι Άλτις Κλασικό ξεχειλίζει η γεμάτη, γλυκιά γεύση του, το διακριτικό άρωμα των ώριμων φρούτων και της φρέσκιας ελιάς που περιέχει. Αναδεικνύει απολαυστικά τις παραδοσιακές συνταγές, δίνοντας ξεχωριστή γεύση στα λαδερά, τα όσπρια αλλά και σε όλα τα εποχιακά πιάτα της ελληνικής κουζίνας.
Το Ηλιέλαιο της εταιρείας Αρετή είναι φυτικό έλαιο που εξάγεται από τους σπόρους του φυτού ηλίανθου είναι πλούσιο σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα και ελεύθερο από τοξικές ουσίες. Η κυριότερη χρήση του είναι στη μαγειρική και στο τηγάνισμα όπου είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες.
Ηλιέλαιο της εταιρείας Αρετή, το οποίο είναι ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο υλικό στις συνταγές τόσο της μαγειρικής, όσο και της ζαχαροπλαστικής. Προέρχεται από το φυτό ηλίανθος, έπειτα από κατάλληλη επεξεργασία. Περιέχει βιταμίνη Ε, η οποία προστατεύει τα κύτταρα από βλάβες που ίσως προκαλούνται με την πάροδο του χρόνου. Για αυτό αποτελεί βασικό συστατικό σε αντιγηραντικές κρέμες και έλαια. Το ηλιέλαιο δεν περιέχει καθόλου πρωτεΐνη, υδατάνθρακες, χοληστερόλη ή νάτριο. Όλα τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει το ηλιέλαιο, οφείλονται στο ελαϊκό οξύ στο οποίο περιέχει.
Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο της εταιρείας Elmar χρησιμοποιείται στο μαγείρεμα αλλά και ωμό, σε σαλάτες, σάλτσες, κ.ά. Είναι ένα αγνό λάδι ελιάς που δεν έχει υποστεί βιομηχανική επεξεργασία. Έχει οξύτητα μικρότερη από 0,8%, έχει ήπια γεύση. Το χρώμα και η πυκνότητά του εξαρτώνται από την ποικιλία της ελιάς.
Παράγεται από τη σύνθλιψη και τον εξευγενισμό αραβοσίτου. Αποτελεί την καλύτερη επιλογή για τη ζαχαροπλαστική και το τηγάνισμα. Διατίθεται σε πρακτικές συσκευασίες από 1 έως 10 λίτρα.
Ώριμες και κομμένες σε ροδέλες, οι μαύρες ελιές είναι έτοιμες στη συσκευασία τους για να προσφέρουν στις μαγειρικές σας δημιουργίες την απολαυστική γεμάτη γεύση τους και να αναδείξουν όλα τα αρώματα στο πιάτο σας. Για τις σαλάτες, τα ζυμαρικά, τις πίτσες, αλλά και για κάθε πιάτο της δημιουργικής φαντασίας σας.
Ηλιέλαιο της εταιρείας Θράκη, το οποίο είναι ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο υλικό στις συνταγές τόσο της μαγειρικής, όσο και της ζαχαροπλαστικής. Προέρχεται από το φυτό ηλίανθος, έπειτα από κατάλληλη επεξεργασία. Περιέχει βιταμίνη Ε, η οποία προστατεύει τα κύτταρα από βλάβες που ίσως προκαλούνται με την πάροδο του χρόνου. Για αυτό αποτελεί βασικό συστατικό σε αντιγηραντικές κρέμες και έλαια. Το ηλιέλαιο δεν περιέχει καθόλου πρωτεΐνη, υδατάνθρακες, χοληστερόλη ή νάτριο. Όλα τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει το ηλιέλαιο, οφείλονται στο ελαϊκό οξύ στο οποίο περιέχει.
Η ελιά Καλαμών είναι μια από τις καλλιεργούμενες ποικιλίες ελιάς στην Ελλάδα και άλλα μέρη της Μεσογείου. Στη νεότερη εποχή καλλιεργείται και σε άλλα μέρη, όπως η Νότια Αμερική. Είναι εξαιρετική ως βρώσιμη (επιτραπέζια) αλλά και για παραγωγή ελαιολάδου.
Οι ελιές μπορούν να σερβιριστούν με ποτά, να χρησιμοποιηθούν λιωμένες σαν πάστα μαζί με ελαιόλαδο, ψιλοκομμένες ως προσθήκη σε σαλάτες, σε ζυμαρικά ή να χρησιμοποιηθούν ως συστατικό στην πίτσα.