Το σιρόπι αγαύης της εταιρείας Βιο Αγρός σε υγρή μορφή, εξάγεται από τα φύλλα του κακτοειδούς φυτού Αγαύη, κατόπιν ειδικής επεξεργασίας, η οποία δεν ξεπερνά σε κανένα στάδιο μεταποίησης τους 45°C, ώστε να παραμένουν ανέπαφα όλα τα θρεπτικά συστατικά του. Η γεύση του θυμίζει κάτι ανάμεσα σε μέλι και καραμέλα, ενώ είναι πιο γλυκό από τη ζάχαρη. Αποτελείται στο μεγαλύτερο μέρος του από φρουκτόζη και περιέχει μεγάλη ποσότητα ινουλίνης, ενός πολυσακχαρίτη ο οποίος είναι ιδιαίτερα ευεργετικός στη χλωρίδα του εντέρου εφόσον βοηθά στην ανάπτυξη των φιλικών μικροβίων. Είναι χαμηλό σε αντιοξειδωτικά,έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και αποτελεί καλή πηγή βιταμίνης C και βιταμινών του συμπλέγματος Β. Τα 100gr σιροπιού αποδίδουν περίπου 310 kcal, ενώ μία κουταλιά της σούπας αποδίδει 78 kcal. Πρόκειται για προϊόν πιστοποιημένης βιολογικής καλλιέργειας, όπου δεν έχει γίνει η χρήση φυτοφαρμάκων και χημικών λιπασμάτων κατά την καλλιέργειά τους.
Το σιρόπι αγαύης της εταιρείας Βιο Αγρός σε υγρή μορφή, εξάγεται από τα φύλλα του κακτοειδούς φυτού Αγαύη, κατόπιν ειδικής επεξεργασίας, η οποία δεν ξεπερνά σε κανένα στάδιο μεταποίησης τους 45°C, ώστε να παραμένουν ανέπαφα όλα τα θρεπτικά συστατικά του. Η γεύση του θυμίζει κάτι ανάμεσα σε μέλι και καραμέλα, ενώ είναι πιο γλυκό από τη ζάχαρη. Αποτελείται στο μεγαλύτερο μέρος του από φρουκτόζη και περιέχει μεγάλη ποσότητα ινουλίνης, ενός πολυσακχαρίτη ο οποίος είναι ιδιαίτερα ευεργετικός στη χλωρίδα του εντέρου εφόσον βοηθά στην ανάπτυξη των φιλικών μικροβίων. Είναι χαμηλό σε αντιοξειδωτικά,έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και αποτελεί καλή πηγή βιταμίνης C και βιταμινών του συμπλέγματος Β. Τα 100gr σιροπιού αποδίδουν περίπου 310 kcal, ενώ μία κουταλιά της σούπας αποδίδει 78 kcal. Πρόκειται για προϊόν πιστοποιημένης βιολογικής καλλιέργειας, όπου δεν έχει γίνει η χρήση φυτοφαρμάκων και χημικώγν λιπασμάτων κατά την καλλιέργειά τους.
Εξάγεται κατά την παραδοσιακή διαδικασία της παραγωγής της ζάχαρης από το ζαχαροκάλαμο, διατηρώντας παράλληλα όλα τα ευεργετικά και θρεπτικά συστατικά του ζαχαροκάλαμου. Η σύστασή της ενδέχεται να διαφέρει καθώς αποτελεί 100% φυσικό προϊόν. Αποτελεί πηγή ασβεστίου, μαγνησίου, καλίου και σιδήρου. Συγκαταλέγεται στις 9 θρεπτικότερες τροφές στο κόσμο και η ένταξή της στην καθημερινή διατροφή θωρακίζει τον οργανισμό με ισχυρά αντιοξειδωτικά και προσφέρει όλα τα απαραίτητα μεταλλικά στοιχεία που χρειάζεται. Συνδυάζεται υπέροχα με παγωτό, γιαούρτι, μούσλι και γλυκαίνει ευχάριστα τον καφέ & το τσάι σας.