Το άρωμα και η γεύση του μας φέρνει στο νου την Ανατολή και ταυτόχρονα σπιτικό φαγητό. Το γαρύφαλλο είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα φαρμακευτικά μπαχαρικά που έχουν χρησιμοποιηθεί για αιώνες στη θεραπεία του πεπτικού και αναπνευστικών παθήσεων. Σήμερα το γαρύφαλλο χρησιμοποιείται τόσο στη γαστρονομία όσο και στην παραδοσιακή ιατρική για τις αξιοθαύμαστες οργανοληπτικές και θεραπευτικές του ιδιότητες. Χρησιμοποιείται στην μαγειρική και στη ζαχαροπλαστική και συνδυάζεται τέλεια με κανέλα, τζίντζερ κουρκουμά και χυμό πορτοκάλι.
Το Κάρδαμο ή Καρδάμωμο ή Κακουλέ είναι το τρίτο πιο ακριβό μπαχαρικό στον κόσμο μετά το Σαφράν και τη Βανίλια. Τριμμένο συνδυάζεται με το μαχλέπι και τη μαστίχα Χίου για συνταγές σε τσουρέκια και άλλα γλυκίσματα. Τελευταία έχει αρχίσει να εφαρμόζεται και σε ιδιαίτερες συνταγές με κρεατικά.
Το κουκουνάρι είναι ένα ξηρός καρπός με εξαιρετικές θρεπτικές ιδιότητες. Είναι πλούσιος σε απαραίτητα ω3 λιπαρά,φυτικές ίνες καθώς επίσης και μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως ο σίδηρος, το μαγγάνιο, ο φώσφορος. Περιέχει τις απαραίτητες για τον οργανισμό πρωτεΐνες, είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμινών Ε και Β και δεν περιέχουν γλουτένη.
Το Μαχλέπι είναι ένα ιδιαίτερα γνωστό μπαχαρικό με χαρακτηριστικό και πολύ οικείο άρωμα. Αποτελεί μαζί με το Κακουλέ και τη Μαστίχα Χίου τα βασικά μπαχαρικά για να αρωματίσουμε τα τσουρέκια. Προέρχεται από το εσωτερικό ενός μικρού μαύρου αγριοκέρασου που καλλιεργείται κυρίως στην Τουρκία και τη Συρία. Χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο στη ζαχαροπλαστική σε μορφή σκόνης αλλά διατίθεται στην αγορά και σε σπυρί για να σπαστεί λίγο πριν τη χρήση και να προσφέρει ακόμα πιο πλούσιο άρωμα.