Το Κάρδαμο ή Καρδάμωμο ή Κακουλέ είναι το τρίτο πιο ακριβό μπαχαρικό στον κόσμο μετά το Σαφράν και τη Βανίλια. Τριμμένο συνδυάζεται με το μαχλέπι και τη μαστίχα Χίου για συνταγές σε τσουρέκια και άλλα γλυκίσματα. Τελευταία έχει αρχίσει να εφαρμόζεται και σε ιδιαίτερες συνταγές με κρεατικά.
Το Μαχλέπι είναι ένα ιδιαίτερα γνωστό μπαχαρικό με χαρακτηριστικό και πολύ οικείο άρωμα. Αποτελεί μαζί με το Κακουλέ και τη Μαστίχα Χίου τα βασικά μπαχαρικά για να αρωματίσουμε τα τσουρέκια. Προέρχεται από το εσωτερικό ενός μικρού μαύρου αγριοκέρασου που καλλιεργείται κυρίως στην Τουρκία και τη Συρία. Χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο στη ζαχαροπλαστική σε μορφή σκόνης αλλά διατίθεται στην αγορά και σε σπυρί για να σπαστεί λίγο πριν τη χρήση και να προσφέρει ακόμα πιο πλούσιο άρωμα.
Βιολογική Κανέλα Κεϋλάνης σκόνη Βιοαγρός. Με υπέροχη μυρωδία, γεύση και εκπληκτικές θεραπευτικές ιδιότητες.
Η κανέλα κεϋλάνης, μειώνει το αίσθημα πείνας και βοηθά στην απότομη αύξηση σακχάρου στο αίμα που λαμβάνει χώρα μετά το γεύμα και παράλληλα αυξάνει τη αποτελεσματικότητα ή ευαισθησία της ινσουλίνης. Εμπλουτίζει την αντιοξειδωτική άμυνα.
Επίσης βοηθά στην πρόληψη των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος και μειώνει τα συμπτώματα της αρθρίτιδας. Η κανέλα Κεϋλάνης είναι εξαιρετική πηγή θρεπτικών στοιχείων, όπως μαγγάνιο, σίδηρο, ασβέστιο και φυτικές ίνες.