Η εταιρεία ΑΦΟΙ ΓΚΑΣΝΑΚΗ είναι μια πιστοποιημένη εταιρία παραγωγής και εμφιάλωσης χυμού λεμονιού & lemon dressing με έδρα σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 11 στρεμμάτων, με τις πλέον ολοκληρωμένες αυστηρότερες υγειονομικές διατάξεις.
Το ξύδι χρησιμοποιείται σαν βασικό συστατικό στην Μεσογειακή κουζίνα. Αποτελεί ένα σπουδαίο φυσικό συντηρητικό για τα κρέατα, τα ψάρια, τα διάφορα λαχανικά κ.α. (λαχανικά τουρσί, γαύρος σε ξύδι κ.α.). Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κύριο συστατικό σε διάφορες μαρινάδες. Αν αφήσουμε το κρέας μέσα σε μαρινάδα με ξύδι, αυτό το βοηθάει να μαλακώσει και να γίνει πιο τρυφερό. Όταν το ξύδι προστίθεται σε φαγητό που ψήνεται, εξατμίζεται όλη η οξύτητα και παραμένει μόνο το πλούσιο άρωμα του. Αποτελεί βασικό συστατικό διαφόρων σαλτσών όπως το κέτσαπ και η μαγιονέζα, ενώ μπορέι κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί αντί του αλατιού. Μπορεί ακόμη, να προστεθεί σε τρόφιμα που περιέχουν μη αιμικό σίδηρο όπως οι φακές και το σπανάκι. Τέλος, το ξύδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση για τα dressing της σαλάτας σας πχ η βινεγκρετ ή τα ψητά λαχανικά όπως το μπαλσάμικο.
Το ξίδι ή ξύδι είναι όξινο υγρό που προέρχεται από τη ζύμωση της αιθανόλης του κρασιού σε αιθανικό οξύ, μετά από χρόνια, χωρίς την προσθήκη ζάχαρης και με τη βοήθεια κάποιων χρήσιμων βακτηρίων.
Το ξύδι χρησιμοποιείται σαν βασικό συστατικό στην Μεσογειακή κουζίνα. Αποτελεί ένα σπουδαίο φυσικό συντηρητικό για τα κρέατα, τα ψάρια, τα διάφορα λαχανικά κ.α. (λαχανικά τουρσί, γαύρος σε ξύδι κ.α.). Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κύριο συστατικό σε διάφορες μαρινάδες. Αν αφήσουμε το κρέας μέσα σε μαρινάδα με ξύδι, αυτό το βοηθάει να μαλακώσει και να γίνει πιο τρυφερό. Όταν το ξύδι προστίθεται σε φαγητό που ψήνεται, εξατμίζεται όλη η οξύτητα και παραμένει μόνο το πλούσιο άρωμα του. Αποτελεί βασικό συστατικό διαφόρων σαλτσών όπως το κέτσαπ και η μαγιονέζα, ενώ μπορέι κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί αντί του αλατιού. Μπορεί ακόμη, να προστεθεί σε τρόφιμα που περιέχουν μη αιμικό σίδηρο όπως οι φακές και το σπανάκι. Τέλος, το ξύδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση για τα dressing της σαλάτας σας πχ η βινεγκρετ ή τα ψητά λαχανικά όπως το μπαλσάμικο.
Βαλσάμικο ξίδι της εταιρείας Kalamata Papadimitriou, το οποίο είναι ένα σκουρόχρωμο, συμπυκνωμένο και αρωματικό ξίδι και παρασκευάζεται από μούστο σταφυλιών. Διαθέτει έντονη οξύτητα και χρησιμοποιείται στο φαγητό και στις σαλάτες, προσδίδοντάς τους μια ιδιαίτερη γεύση. Χάρη στην έντονη γεύση του, καθιστά συχνά περιττή τη χρήση ελαιόλαδου στις σαλάτες, μειώνοντας έτσι την πρόσληψη θερμίδων και είναι μια καλή λύση για άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση, αφού λόγω αυτής της έντονης γεύσης του μπορεί να αντικαταστήσει το αλάτι. Βοηθάει στην καλή διατήρηση της υγείας του δέρματος, στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα, προάγει την υγιή πέψη και συμβάλει στη ρύθμιση της χοληστερόλης. Καλό θα είναι να αποθηκεύεται σε δροσερό και σκοτεινό μέρος για να διατηρείται σε καλή κατάσταση.
Το Αναπλήρωμα Ξυδιού αποτελεί μια εναλλακτική πρόταση στο φαγητό. Είναι ιδανικό για σνακ και χρησιμοποιείται ειδικά από επαγγελματίες σεφ. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε μείγματα για μαρινάδες.
Το ξύδι χρησιμοποιείται σαν βασικό συστατικό στην Μεσογειακή κουζίνα. Αποτελεί ένα σπουδαίο φυσικό συντηρητικό για τα κρέατα, τα ψάρια, τα διάφορα λαχανικά κ.α. (λαχανικά τουρσί, γαύρος σε ξύδι κ.α.). Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κύριο συστατικό σε διάφορες μαρινάδες. Αν αφήσουμε το κρέας μέσα σε μαρινάδα με ξύδι, αυτό το βοηθάει να μαλακώσει και να γίνει πιο τρυφερό. Όταν το ξύδι προστίθεται σε φαγητό που ψήνεται, εξατμίζεται όλη η οξύτητα και παραμένει μόνο το πλούσιο άρωμα του. Αποτελεί βασικό συστατικό διαφόρων σαλτσών όπως το κέτσαπ και η μαγιονέζα, ενώ μπορέι κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί αντί του αλατιού. Μπορεί ακόμη, να προστεθεί σε τρόφιμα που περιέχουν μη αιμικό σίδηρο όπως οι φακές και το σπανάκι. Τέλος, το ξύδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση για τα dressing της σαλάτας σας πχ η βινεγκρετ ή τα ψητά λαχανικά όπως το μπαλσάμικο.
Το ξύδι χρησιμοποιείται σαν βασικό συστατικό στην Μεσογειακή κουζίνα. Αποτελεί ένα σπουδαίο φυσικό συντηρητικό για τα κρέατα, τα ψάρια, τα διάφορα λαχανικά κ.α. (λαχανικά τουρσί, γαύρος σε ξύδι κ.α.). Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κύριο συστατικό σε διάφορες μαρινάδες. Αν αφήσουμε το κρέας μέσα σε μαρινάδα με ξύδι, αυτό το βοηθάει να μαλακώσει και να γίνει πιο τρυφερό. Όταν το ξύδι προστίθεται σε φαγητό που ψήνεται, εξατμίζεται όλη η οξύτητα και παραμένει μόνο το πλούσιο άρωμα του. Αποτελεί βασικό συστατικό διαφόρων σαλτσών όπως το κέτσαπ και η μαγιονέζα, ενώ μπορέι κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί αντί του αλατιού. Μπορεί ακόμη, να προστεθεί σε τρόφιμα που περιέχουν μη αιμικό σίδηρο όπως οι φακές και το σπανάκι. Τέλος, το ξύδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση για τα dressing της σαλάτας σας πχ η βινεγκρετ ή τα ψητά λαχανικά όπως το μπαλσάμικο.
Κρέμα βαλσάμικου της εταιρείας Vattis, η οποία παρασκευάζεται από βαλσάμικο ξίδι στο οποίο έχουν προστεθεί βιομηχανικά σάκχαρα με σκοπό το τελικό μίγμα να έχει πιο γλυκιά γεύση. Είναι κατάλληλη για χρήση σε πράσινες σαλάτες, ιδιαίτερα σε όσες περιέχουν αλλαντικά ή λιπαρά τυριά, αλλά και για να δημιουργήσετε dressing. Βοηθάει στην καλή διατήρηση της υγείας του δέρματος, στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα, προάγει την υγιή πέψη και συμβάλει στη ρύθμιση της χοληστερόλης. Καλό θα είναι να αποθηκεύεται σε δροσερό και σκοτεινό μέρος για να διατηρείται σε καλή κατάσταση.
Κρέμα βαλσάμικου της εταιρείας Star, η οποία παρασκευάζεται από βαλσάμικο ξίδι στο οποίο έχουν προστεθεί βιομηχανικά σάκχαρα με σκοπό το τελικό μίγμα να έχει πιο γλυκιά γεύση. Είναι κατάλληλη για χρήση σε πράσινες σαλάτες, ιδιαίτερα σε όσες περιέχουν αλλαντικά ή λιπαρά τυριά, αλλά και για να δημιουργήσετε dressing. Βοηθάει στην καλή διατήρηση της υγείας του δέρματος, στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα, προάγει την υγιή πέψη και συμβάλλει στη ρύθμιση της χοληστερόλης. Καλό θα είναι να αποθηκεύεται σε δροσερό και σκοτεινό μέρος για να διατηρείται σε καλή κατάσταση.
Κρέμα βαλσάμικου της εταιρείας Star, η οποία παρασκευάζεται από βαλσάμικο ξίδι στο οποίο έχουν προστεθεί βιομηχανικά σάκχαρα με σκοπό το τελικό μίγμα να έχει πιο γλυκιά γεύση. Είναι κατάλληλη για χρήση σε πράσινες σαλάτες, ιδιαίτερα σε όσες περιέχουν αλλαντικά ή λιπαρά τυριά, αλλά και για να δημιουργήσετε dressing.
Το μηλόξυδο αποτελεί ένα τρόφιμο, γνωστό εδώ και πολλούς αιώνες για τις θεραπευτικές του ιδιότητες και τα οφέλη του στην υγεία. Από ενισχυτικό του μεταβολισμού, ως βοήθημα στο αδυνάτισμα, μέχρι και την προστασία του καρδιαγγειακού συστήματος και την περιποίηση του δέρματος και των μαλλιών, το μηλόξυδο αποτελεί μια ξινή υπερτροφή της φύσης!
Οι μαγειρικές εφαρμογές του λευκού ξιδιού περιλαμβάνουν το τουρσί, το ψήσιμο, τις μαρινάδες και την τυροκομία.Το λευκό ξύδι μπορεί να έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία λόγω της περιεκτικότητάς του σε οξικό οξύ, συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου του σακχάρου στο αίμα, της διαχείρισης βάρους, της μειωμένης χοληστερόλης και των αντιμικροβιακών ιδιοτήτων. Το λευκό ξύδι μπορεί να είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο καθαρισμού για πολλές οικιακές επιφάνειες. Μπορεί επίσης να ελέγξει τα ζιζάνια στον κήπο σας ή να βοηθήσει τα κομμένα λουλούδια να παραμείνουν φρέσκα.