Σκληρό τυρί που παράγεται από αιγοπρόβειο γάλα και το οποίο παραμένει για ωρίμανση τουλάχιστον 12 μήνες, πριν διατεθεί στην κατανάλωση. Η μακρά του ωρίμανση το κάνει πληθωρικό, δίνοντάς του πλούσιο άρωμα βουτύρου, ελαφριά αλατότητα και γλυκιά επίγευση. Μπορεί να σας κρατήσει συντροφιά με ένα στιβαρό λευκό κρασί.
Η καπνιστή γραβιέρα παράγεται με 100% φυσικές διαδικασίες από κατσικίσιο και πρόβειο γάλα. Έχει έντονη καπνιστή γεύση αλλά παράλληλα και μία γλυκιά υπόγευση, συνδυασμός που δίνει ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα. Ταιριάζει απόλυτα με λευκά κρασιά, αλλά και με ούζο και τσίπουρο. Μπορείτε, βέβαια, να σερβίρετε τη γραβιέρα ως επιτραπέζιο τυρί, για να συνοδεύσετε το γεύμα σας!
Σκληρό τυρί Α' ποιότητας από αιγοπρόβειο παστεριωμένο γάλα και μπούκοβο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επιτραπέζιο τυρί, στη μαγειρική ως συστατικό συνταγής, τριμμένο στα μακαρόνια, σκέτη ως σαγανάκι ενώ μπορεί να συνοδέψει τέλεια το κρασί σας.
Την Κρητική γραβιέρα μπορείτε να την απολαύσετε είτε σκέτη με το αγαπημένο σας κρασί. Συνοδέψτε τη με χωριάτικο ψωμί, κριθαρομπουκιές, παξιμάδι ή πολύσπορα. Τολμήστε την ακόμη και με κάποια φρούτα, όπως το σταφύλι, το αχλάδι, ή βουτήξτε την στο μέλι. Συστατικά: Αιγοπρόβειο γάλα με αναλογία 20% αίγινο, οξυγαλακτική καλλιέργεια, πιτιά, αλάτι.