H μπουγάτσα, αγαπημένη γεύση μικρών και μεγάλων, συνοδεύεται από μία ιστορία που δύσκολα θα φανταζόμασταν ότι αρχίζει από τόσο παλιά. Τα χρόνια περνούν και η μπουγάτσα παραμένει δημοφιλής στην πόλη, αλλά και στη Σμύρνη. Ετυμολογικά η μπουγάτσα είναι παραφθορά της οθωμανικής λέξης πογάτσα, που σημαίνει με γέμιση από κρέμα, περιχυμένη με άχνη ζάχαρη ή πίτα με γέμιση τυρί. Οι πολίτισσες και σμυρνιές νοικοκυρές φτιάχνουν μπουγάτσα και μπουγατσάκια με διάφορα γεμίσματα για το πρωινό και το απογευματινό κολατσιό της οικογενείας και κυρίως των παιδιών πριν και μετά το σχολείο. Η μπουγάτσα κυριάρχησε στον ελλαδικό χώρο μετά την μικρασιατική καταστροφή από τη βόρια Ελλάδα ως την ήπειρο και από την Πελοπόννησο ως την Κρήτη. Ιδιαίτερα όμως πολιτογραφήθηκε ως Σερρέα, καθώς στην βόρεια Ελλάδα στεγάστηκε μεγάλος αριθμός προσφύγων από τη μικρά Ασία. Η μπουγάτσα δεν υστερεί σε δημοτικότητα και στη Θεσσαλονίκη όλα αυτά τα χρόνια.
H μπουγάτσα, αγαπημένη γεύση μικρών και μεγάλων, συνοδεύεται από μία ιστορία που δύσκολα θα φανταζόμασταν ότι αρχίζει από τόσο παλιά. Τα χρόνια περνούν και η μπουγάτσα παραμένει δημοφιλής στην πόλη, αλλά και στη Σμύρνη. Ετυμολογικά η μπουγάτσα είναι παραφθορά της οθωμανικής λέξης πογάτσα, που σημαίνει με γέμιση από κρέμα, περιχυμένη με άχνη ζάχαρη ή πίτα με γέμιση τυρί. Οι πολίτισσες και σμυρνιές νοικοκυρές φτιάχνουν μπουγάτσα και μπουγατσάκια με διάφορα γεμίσματα για το πρωινό και το απογευματινό κολατσιό της οικογενείας και κυρίως των παιδιών πριν και μετά το σχολείο.
Χειροποίητη special pizza με αφράτο ζυμαράκι ανοιγμένο στο χέρι, άφθονη τριμμένη gouda, πράσινες και κόκκινες πιπεριές, μανιτάρια, πάριζα, ζαμπόν και μπέϊκον. Special στη γεύση αλλά και σε ποιότητα. Ξεχωρίζει στο ράφι.