Αναζήτηση
Ελληνικά
Κατηγορίες
    Menu Close

    ΑΓΚΙΝΑΡΑ KATEΨΥΓΜΕΝΗ 750gr ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ

    Η παραδοσιακή ευρωπαϊκή ιατρική έχει αποδώσει στην αγκινάρα (Cynara scolymus) αρκετές φαρμακευτικές ιδιότητες. Οι αγκινάρες έχουν χρησιμοποιηθεί για τις παθήσεις του ήπατος (π.χ. ηπατίτιδα και ίκτερος). Είναι πλούσιες σε ινουλίνη, ένα τύπο φυτικής ίνας που διατίθεται στην αγορά ως διατροφικό συμπλήρωμα και βελτιώνει την ισορροπία των βακτηρίων του εντέρου. Κατατάσσονται στις διουρητικές τροφές, βοηθούν στη λειτουργία της χοληδόχου κύστης και ανακουφίζουν από γαστρεντερικά προβλήματα. Μετριάζουν τη δυσκοιλιότητα, τη διάρροια και τη δυσπεψία. Επίσης, μειώνουν τη χοληστερόλη και τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα ενώ εντάσσονται σε διαιτολόγια που στοχεύουν στο αδυνάτισμα. Η αγκινάρα έχει σημαντική θρεπτική αξία.
    Κωδικός προϊόντος: 09.222.7283
    Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο για παραγγελία
    €3,31 χωρίς ΦΠΑ


    Η αγκινάρα στην πέψη

    Επειδή η αγκινάρα είναι μια καλή πηγή  φυτικών ινών, μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το πεπτικό σας  σύστημα υγιές. Η ινουλίνη που περιέχει λειτουργεί ως πρεβιοτικό. Προωθεί τα ευεργετικά βακτήρια του εντέρου και αυτό ανακουφίζει από τη δυσκοιλιότητα και τη διάρροια (13).

    Μελέτη σε ενήλικες έδειξε βελτίωση  στο εντερικό μικροβίωμα μετά από κατανάλωση εκχυλίσματος αγκινάρας που  περιείχε ινουλίνη για τρεις εβδομάδες (14). Το εκχύλισμα μπορεί επίσης  να προσφέρει ανακούφιση από ορισμένα πεπτικά συμπτώματα όπως δυσπεψία,  φούσκωμα  και καούρες. Μελέτη σε 247 άτομα με δυσπεψία κατέληξε στο  συμπέρασμα ότι η καθημερινή κατανάλωση συμπληρώματος αγκινάρας για έξι  εβδομάδες μείωσε τον μετεωρισμό (15).

    Πιστεύεται ότι αυτά τα θετικά  αποτελέσματα προκαλούνται από την κυναρίνη η οποία καθώς διεγείρει την  παραγωγή χολής, επιταχύνει την κίνηση του εντέρου και βελτιώνει την πέψη ορισμένων λιπών.

    Να σημειωθεί ότι δεν είναι σαφές αν  τα άτομα με πέτρα στη χολή έχουν όφελος. Αλλά επειδή η χαμηλή παραγωγή  χολής συμβάλλει στο σχηματισμό χολολίθων και η χοληστερόλη είναι βασικό  συστατικό τους, ενδέχεται οι αγκινάρες να αποτελούν ένα είδος πρόληψης.

    Προδιαγραφές προϊόντων
    Τεμάχια στο κιβώτιο1
    0.0 0
    Νέο σχόλιο Close
    • Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια
    *
    *
    • Κακή
    • Άριστη
    *
    *
    *
    Ετικέτες προϊόντος