Η συγκομιδή του γίνεται από την εξάτμιση θαλασσινού νερού και είναι σχετικά πιο χοντρό από το επιτραπέζιο αλάτι. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι περιέχει (ανάλογα με τη θάλασσα από την οποία προέρχεται) και διαφορετικά μέταλλα όπως ψευδάργυρο, σίδηρο κάλιο κ.λπ. Αυτή η περιεκτικότητα οδηγεί και στη διαφορετική και χαρακτηριστική γεύση που έχει το θαλασσινό αλάτι.
Αλάτι Ιμαλαΐων της εταιρείας Ανατολία σε συσκευασία 500 γραμμαρίων. Το αλάτι αυτό περιέχει έως και 84 διαφορετικά στοιχεία, μερικά εκ των οποίων είναι απαραίτητα για τον ανθρώπινο οργανισμό. Χρησιμοποιείται με τον ίδιο τρόπο όπως το συνηθισμένο αλάτι, στο μαγείρεμα, σαν καρύκευμα στο φαγητό καθώς και στη συντήρηση των τροφίμων και στην παρασκευή παστών ψαριών και τουρσί. Έχει κοκκινωπό ή ροζ χρώμα, με ορισμένους κρυστάλλους να έχουν ένα υπόλευκο προς διαφανές χρώμα.
Η αμμωνία είναι χημική ένωση που περιέχει άζωτο και υδρογόνο. Είναι καυστική, έχει κρυσταλλική μορφή (σαν λευκή ζάχαρη), λευκό χρώμα και η μυρωδιά της είναι χαρακτηριστική, έντονη και διαπεραστική που όταν την εισπνέουμε σκέτη, είναι ενοχλητική, μας προκαλεί βήχα. Η αμμωνία χρησιμοποιείται από την βιομηχανία τροφίμων, στην ζαχαροπλαστική και στην αρτοποιϊα ως διογκωτικό μέσο σε ζύμες και ενεργοποιείται όταν θερμαίνεται και συμπεριφέρεται όπως η σόδα και το baking powder. Η ενοχλητική οσμή της εξαφανίζεται μετά το ψήσιμο των εδεσμάτων μας. Μία ελάχιστη ποσότητά της αρκεί ( 1/2 κ.γ) για να κάνει τις γλυκές γαστρονομικές δημιουιργίες μας νόστιμες και τραγανές. πχ. οι περισσότερες συνταγές για πασχαλινά κουλούρια απαιτούν αμμωνία.
Το άρωμα και η γεύση του μας φέρνει στο νου την Ανατολή και ταυτόχρονα σπιτικό φαγητό. Το γαρύφαλλο είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα φαρμακευτικά μπαχαρικά που έχουν χρησιμοποιηθεί για αιώνες στη θεραπεία του πεπτικού και αναπνευστικών παθήσεων. Σήμερα το γαρύφαλλο χρησιμοποιείται τόσο στη γαστρονομία όσο και στην παραδοσιακή ιατρική για τις αξιοθαύμαστες οργανοληπτικές και θεραπευτικές του ιδιότητες. Χρησιμοποιείται στην μαγειρική και στη ζαχαροπλαστική και συνδυάζεται τέλεια με κανέλα, τζίντζερ κουρκουμά και χυμό πορτοκάλι.
Το άρωμα και η γεύση του μας φέρνει στο νου την Ανατολή και ταυτόχρονα σπιτικό φαγητό. Το γαρύφαλλο είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα φαρμακευτικά μπαχαρικά που έχουν χρησιμοποιηθεί για αιώνες στη θεραπεία του πεπτικού και αναπνευστικών παθήσεων. Σήμερα το γαρύφαλλο χρησιμοποιείται τόσο στη γαστρονομία όσο και στην παραδοσιακή ιατρική για τις αξιοθαύμαστες οργανοληπτικές και θεραπευτικές του ιδιότητες. Χρησιμοποιείται στην μαγειρική και στη ζαχαροπλαστική και συνδυάζεται τέλεια με κανέλα, τζίντζερ κουρκουμά και χυμό πορτοκάλι.
Ο Γλυκάνισος είναι ένα από τα παλαιότερα και πιο γνωστά μπαχαρικά που χρησιμοποιείται όχι μόνο στη μαγειρική αλλά και στην ιατρική. Έχει παρόμοια γεύση με το μάραθο, το εστραγκόν και τη γλυκόριζα. Τα φύλλα του χρησιμοποιούνται ως γαρνιτούρα σε αρωματικές σαλάτες. Το έλαιο γλυκάνισου δίνει γεύση σε αλκοολούχα και μη ποτά. Ο γλυκάνισος ευδοκιμεί καλύτερα σε καλά στραγγιζόμενα, ελαφριά, πλούσια, ελαφρώς ξηρά, αργιλώδη εδάφη καλά εκτεθειμένα στον ήλιο.