Αναζήτηση
Ελληνικά
Κατηγορίες
    Menu Close

    ΑΡΑΚΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟΣ 1Kg

    Ο αρακάς αποτελεί πλούσια πηγή φυτικών ινών, αλλά και φυτικών πρωτεϊνών. Περιέχει μεγάλο φάσμα βιταμινών και ιχνοστοιχείων όπως φολλικό οξύ και βιταμίνη Κ, εξίσου και το πράσινο χρώμα τους, καθώς και βιταμίνη A και C. Επίσης, έχει συσχετιστεί με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση η οποία οφείλεται στην περιεκτικότητα του σε φυτοχημικά (όπως είναι οι πολυφαινόλες), τα οποία προστατεύουν τον οργανισμό από το οξειδωτικό στρες και τις ελεύθερες ρίζες. Παρόλα αυτά, ο αρακάς αποτελεί τρόφιμο με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, ως αποτέλεσμα η κατανάλωση του από άτομα με διαβήτη, προ – διαβήτη και αντίσταση στην ινσουλίνη πρέπει να γίνεται με μέτρο. Περιέχει αρκετό κάλιο που ρυθμίζει το ενδοκυττάριο υγρό, λίγο νάτριο, φώσφορο, ο οποίος είναι σημαντικός για την ομαλή λειτουργία της καρδιάς, των νεφρών και του νευρικού συστήματος, καροτίνη, η οποία προστατεύει των οργανισμό από τις ελεύθερες ρίζες και πολλές φυτικές ίνες για την καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας και καρκίνου του παχέως εντέρου.
    Κωδικός προϊόντος: 09.222.7268
    Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο για παραγγελία
    €1,76 χωρίς ΦΠΑ

    Η κατανάλωση του αρακά έχει οφέλη στην υγεία μας;

    Ο αρακάς είναι τρόφιμο με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και  θερμίδες, ως εκ τούτου, συνήθως περιλαμβάνεται σε διάφορες δίαιτες, λόγω  της ευκολίας που έχει η κατανάλωση του στη διαχείριση του σωματικού  βάρους. Παρόλο που η κατανάλωση του δεν προσδίδει πολλές θερμίδες, ο  αρακάς είναι ένα πολύ θρεπτικό τρόφιμο καθώς περιέχει φολλικό οξύ και  καροτενοειδή, που ασκούν αντιοξειδωτική δράση που δεσμεύει τις ελεύθερες  ρίζες και τοξίνες στον οργανισμό. Παράλληλα, μας προσφέρει ασβέστιο,  μαγνήσιο, σίδηρο, κάλιο και φώσφορο. 

    Επιπρόσθετα, έχει παρατηρηθεί πως η κατανάλωση αρακά συστήνεται  ιδιαίτερα σε άτομα με αυξημένη αρτηριακή πίεση και υψηλά επίπεδα  χοληστερόλης αλλά και σε αυτούς που υποφέρουν από δυσκοιλιότητα.

    Μελέτες έχουν δείξει πως τα μπιζέλια προλαμβάνουν τον καρκίνο του στομάχου (λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε πολυφαινόλες).

    Τέλος, ο αρακάς φαίνεται να έχει ευεργετική δράση για την καρδιά αφού  περιέχει πολλές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις δράσεις καθώς οι  σημαντικές ποσότητες βιταμίνης Β1 και Β2, Β3 και Β6 που περιέχει,  μειώνουν τα επίπεδα ομοκυστεΐνης, ενός παράγοντα κινδύνου για τις  καρδιακές παθήσεις.

    Ποια η περιεκτικότητα του αρακά σε πρωτεΐνες

    Ο αρακάς όπως έχουμε αναφέρει και πιο πάνω περιέχει επαρκής ποσότητες  πρωτεΐνης. Πιο συγκεκριμένα, 1 φλυτζάνι ψημένου αρακά περιέχει περίπου  8-9γρ. πρωτεΐνες. Έρευνες έχουν δείξει πως, τα προϊόντα του αρακά  τείνουν να είναι υψηλότερα σε αμινοξέα όπως αργινίνη, βαλίνη και  μεθειονίνη, και χαμηλότερα σε γλουταμικό οξύ και κυστεΐνη, σε σύγκριση  με τα φασόλια σόγιας.

    Προδιαγραφές προϊόντων
    Τεμάχια στο κιβώτιο1
    Ποσότητα1Kg
    0.0 0
    Νέο σχόλιο Close
    • Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια
    *
    *
    • Κακή
    • Άριστη
    *
    *
    *
    Ετικέτες προϊόντος