Η συγκομιδή του γίνεται από την εξάτμιση θαλασσινού νερού και είναι σχετικά πιο χοντρό από το επιτραπέζιο αλάτι. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι περιέχει (ανάλογα με τη θάλασσα από την οποία προέρχεται) και διαφορετικά μέταλλα όπως ψευδάργυρο, σίδηρο κάλιο κ.λπ. Αυτή η περιεκτικότητα οδηγεί και στη διαφορετική και χαρακτηριστική γεύση που έχει το θαλασσινό αλάτι.
Το Aromat της Knorr είναι ένα μείγμα λαχανικών και μυρωδικών σε σκόνη που αναδεικνύει την υπέροχη γεύση των φαγητών σας. Συνδυάζει το κρεμμύδι, την κόκκινη πιπεριά, το σκόρδο, το βασιλικό, το σέλινο και τον μαϊντανό και χρησιμοποιείται όπως το αλάτι: το πασπαλίζετε στη σαλάτα, τις τηγανιτές πατάτες, τα λαχανικά, την ομελέτα, το κοτόπουλο, τα ψητά και, όπου θέλετε, extra νοστιμιά στη στιγμή!
Οι Knorr Κύβοι για Ζυμαρικά είναι εμπνευσμένοι από τις ανάγκες της Ελληνικής κουζίνας και συνοδεύουν όλα τα αγαπημένα σας πιάτα με ζυμαρικά αλλά και ρύζι.
Οι Knorr Κύβοι είναι εμπνευσμένοι από τις ανάγκες της Ελληνικής κουζίνας και συνοδεύουν όλα τα αγαπημένα σας πιάτα. Ο κύβος κότας προσφέρει πλούσια γεύση στο φαγητό σας και αναδεικνύει όλα σας τα πιάτα με κοτόπουλο, τα ψητά, τα μαγειρευτά, και τις σούπες σας.
Οι Knorr Κλασικοί Κύβοι είναι εμπνευσμένοι από τις ανάγκες της Ελληνικής κουζίνας και συνοδεύουν όλα τα αγαπημένα σας πιάτα. Ο Κύβος Λαχανικών δίνει πλούσια γεύση σε όλες σας τις συνταγές και ταιριάζει τέλεια στα λαδερά πιάτα, τις σούπες και τις σάλτσες.
Οι Knorr Κύβοι είναι εμπνευσμένοι από τις ανάγκες της Ελληνικής κουζίνας και δίνουν πλούσια γεύση στις φακές, τα ρεβίθια, τα φασόλια και όλα τα αγαπημένα σας πιάτα με όσπρια.
Οι νέοι Knorr Κύβοι Κοτόπουλο Χωρίς Αλάτι είναι η τέλεια επιλογή για φαγητό με πλούσια γεύση. Επιλέγετε εσείς εάν και πόσο αλάτι θέλετε να βάλετε στο φαγητό σας. Χωρίς Γλουτένη και χωρίς MSG με κρέας από κότες ελευθέρας βοσκής.
Σε μία εκπληκτική συσκευασία (ιδανική και για δώρο), με αυτόν τον χειροποίητο μύλο μπορείτε να απολαύσετε το αγνό αλάτι Μεσολογγίου και στην συνέχεια να τον ξαναγεμίσετε όσες φορές θέλετε. Το φυσικό θαλασσινό αλάτι Μεσολογγίου δεν έχει υποστεί καμιά επεξεργασία εκτός από πλύσιμο. Εμπεριέχει όλα τα απαραίτητα για τον οργανισμό ιχνοστοιχεία, όπως κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο. Με ελεγχόμενη παραγωγή σε φυσικές αλυκές δίπλα στη θάλασσα, η ποιότητα διατηρείται σε υψηλότατα επίπεδα.
Η Vegeta είναι ένα μείγμα καρυκευμάτων, το οποίο αποτελείται από μπαχαρικά, φρεσκοκομμένα λαχανικά, βότανα και άλλα επιλεγμένα φυσικά συστατικά, σε κατάλληλη αναλογία ώστε το μείγμα να δίνει ισορροπημένη γεύση που αναδεικνύει τα υπόλοιπα υλικά της κάθε συνταγής.
Το όξινο ανθρακικό νάτριο ή διττανθρακικό νάτριο είναι η μαγειρική σόδα, που στην ουσία είναι μια χημική ένωση ενός κατιόν νατρίου και ενός ανιόν διττανθρακικού. Η μαγειρική σόδα πωλείται στην αγορά ως μια λεπτή άσπρη ουσία σε σκόνη, παρά το γεγονός ότι στην πραγματικότητα είναι ένα κρυσταλλικό στερεό. Θεωρείται μονονάτριο (περιέχει μόνο ένα άτομο νατρίου) και έχει ελαφριά αλκαλική περιεκτικότητα. Το εν λόγω προϊόν έχει πολλές χρήσεις
Η συγκομιδή του γίνεται από την εξάτμιση θαλασσινού νερού και είναι σχετικά πιο χοντρό από το επιτραπέζιο αλάτι. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι περιέχει (ανάλογα με τη θάλασσα από την οποία προέρχεται) και διαφορετικά μέταλλα όπως ψευδάργυρο, σίδηρο κάλιο κ.λπ. Αυτή η περιεκτικότητα οδηγεί και στη διαφορετική και χαρακτηριστική γεύση που έχει το θαλασσινό αλάτι.
Η αμμωνία είναι χημική ένωση που περιέχει άζωτο και υδρογόνο. Είναι καυστική, έχει κρυσταλλική μορφή (σαν λευκή ζάχαρη), λευκό χρώμα και η μυρωδιά της είναι χαρακτηριστική, έντονη και διαπεραστική που όταν την εισπνέουμε σκέτη, είναι ενοχλητική, μας προκαλεί βήχα. Η αμμωνία χρησιμοποιείται από την βιομηχανία τροφίμων, στην ζαχαροπλαστική και στην αρτοποιϊα ως διογκωτικό μέσο σε ζύμες και ενεργοποιείται όταν θερμαίνεται και συμπεριφέρεται όπως η σόδα και το baking powder. Η ενοχλητική οσμή της εξαφανίζεται μετά το ψήσιμο των εδεσμάτων μας. Μία ελάχιστη ποσότητά της αρκεί ( 1/2 κ.γ) για να κάνει τις γλυκές γαστρονομικές δημιουιργίες μας νόστιμες και τραγανές. πχ. οι περισσότερες συνταγές για πασχαλινά κουλούρια απαιτούν αμμωνία.
Το άρωμα και η γεύση του μας φέρνει στο νου την Ανατολή και ταυτόχρονα σπιτικό φαγητό. Το γαρύφαλλο είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα φαρμακευτικά μπαχαρικά που έχουν χρησιμοποιηθεί για αιώνες στη θεραπεία του πεπτικού και αναπνευστικών παθήσεων. Σήμερα το γαρύφαλλο χρησιμοποιείται τόσο στη γαστρονομία όσο και στην παραδοσιακή ιατρική για τις αξιοθαύμαστες οργανοληπτικές και θεραπευτικές του ιδιότητες. Χρησιμοποιείται στην μαγειρική και στη ζαχαροπλαστική και συνδυάζεται τέλεια με κανέλα, τζίντζερ κουρκουμά και χυμό πορτοκάλι.
Το άρωμα και η γεύση του μας φέρνει στο νου την Ανατολή και ταυτόχρονα σπιτικό φαγητό. Το γαρύφαλλο είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα φαρμακευτικά μπαχαρικά που έχουν χρησιμοποιηθεί για αιώνες στη θεραπεία του πεπτικού και αναπνευστικών παθήσεων. Σήμερα το γαρύφαλλο χρησιμοποιείται τόσο στη γαστρονομία όσο και στην παραδοσιακή ιατρική για τις αξιοθαύμαστες οργανοληπτικές και θεραπευτικές του ιδιότητες. Χρησιμοποιείται στην μαγειρική και στη ζαχαροπλαστική και συνδυάζεται τέλεια με κανέλα, τζίντζερ κουρκουμά και χυμό πορτοκάλι.
Ο Γλυκάνισος είναι ένα από τα παλαιότερα και πιο γνωστά μπαχαρικά που χρησιμοποιείται όχι μόνο στη μαγειρική αλλά και στην ιατρική. Έχει παρόμοια γεύση με το μάραθο, το εστραγκόν και τη γλυκόριζα. Τα φύλλα του χρησιμοποιούνται ως γαρνιτούρα σε αρωματικές σαλάτες. Το έλαιο γλυκάνισου δίνει γεύση σε αλκοολούχα και μη ποτά. Ο γλυκάνισος ευδοκιμεί καλύτερα σε καλά στραγγιζόμενα, ελαφριά, πλούσια, ελαφρώς ξηρά, αργιλώδη εδάφη καλά εκτεθειμένα στον ήλιο.
Το Κάρδαμο ή Καρδάμωμο ή Κακουλέ είναι το τρίτο πιο ακριβό μπαχαρικό στον κόσμο μετά το Σαφράν και τη Βανίλια. Τριμμένο συνδυάζεται με το μαχλέπι και τη μαστίχα Χίου για συνταγές σε τσουρέκια και άλλα γλυκίσματα. Τελευταία έχει αρχίσει να εφαρμόζεται και σε ιδιαίτερες συνταγές με κρεατικά.