Η εταιρία «ΑΝΑΤΟΛΙΑ Μπαχαρικά» έχει διαγράψει μια λαμπρή αναπτυξιακή πορεία εδώ και 35 και πλέον έτη στον κόσμο των Μπαχαρικών – Βοτάνων. Ξεκίνησε το 1981 ως οικογενειακή επιχείρηση στις Συκιές του νομού Θεσσαλονίκης με Αρχές, όραμα, στόχους, και ελπίδα για το μέλλον. Η ποιότητα των προϊόντων, η αξιοπιστία, οι όροι εξυπηρέτησης αλλά και η αναγνώριση όλων αυτών από τους πελάτες-συνεργάτες μας έχουν συντελέσει αποφασιστικά στην απόκτηση ενός πολύ καλού ονόματος στην αγορά των μπαχαρικών και των βοτάνων.
Το μαύρο πιπέρι είναι ουσιαστικά το πιο δημοφιλές και διαδεδομένο μπαχαρικό που χρησιμοποιούμε κατά κόρον στην Ελλάδα. Κατάγεται από τις τροπικές περιοχές όλης της Ασίας και χρησιμοποιήθηκε σε μεγάλο βαθμό στην Ινδική, Κινεζική και Ιαπωνική κουζίνα. Το πιπέρι είναι το μπαχαρικό που, όταν ήρθε στην Ευρώπη από την Ινδία, άλλαξε την κουζίνα του Δυτικού κόσμου περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο. Το αναφέρει και ο Ιπποκράτης σαν ένα καλό θεραπευτικό συστατικό των φαρμάκων που χρησιμοποιούσαν "στην Ανατολή". Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μπαχαρικά και χρησιμοποιείται καθημερινά παγκοσμίως στη διαδικασία του μαγειρέματος. Επίσης έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, που οφείλονται στην πιπερίνη και την κουρκουμίνη. Προέρχεται από τους καρπούς του φυτού piper nigrum είναι μικρά σφαιρίδια που εκφύονται πολλά μαζί σαν τσαμπί. Αρχικά έχουν πράσινο χρώμα, αλλά αργότερα κοκκινίζουν. Μαζεύονται λίγο πρίν ωριμάσουν και απλώνονται στον ήλιο για να ξεραθούν, οπότε αφυδατώνονται και ζαρώνουν, ενώ ταυτόχρονα
Το Μαχλέπι είναι ένα ιδιαίτερα γνωστό μπαχαρικό με χαρακτηριστικό και πολύ οικείο άρωμα. Αποτελεί μαζί με το Κακουλέ και τη Μαστίχα Χίου τα βασικά μπαχαρικά για να αρωματίσουμε τα τσουρέκια. Προέρχεται από το εσωτερικό ενός μικρού μαύρου αγριοκέρασου που καλλιεργείται κυρίως στην Τουρκία και τη Συρία. Χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο στη ζαχαροπλαστική σε μορφή σκόνης αλλά διατίθεται στην αγορά και σε σπυρί για να σπαστεί λίγο πριν τη χρήση και να προσφέρει ακόμα πιο πλούσιο άρωμα.
Μοσχοκάρυδο της εταιρείας Ανατολία σε συσκευασία 20 γραμμαρίων. Το μοσχοκάρυδο μπορεί να συντροφεύσει επάξια,τόσο αλμυρές, όσο και γλυκές συνταγές. Ένα πολύτιμο μπαχαρικό, δημοφιλές σε όλες τις κουζίνες του κόσμου. Το μοσχοκάρυδο έχει φρέσκο, πλούσιο άρωμα και μιία ζεστή ξυλώδη και πικάντικη, γλυκόπικρη γεύση με νότες γαρύφαλλου. Όταν χρησιμοποιείται σε κέικ, ψωμιά, αρτοσκευάσματα, πιάτα με φρούτα και πίτες, συνδυάζεται καλά με τζίντζερ, κανέλα και γαρύφαλλο. Όταν χρησιμοποιείται σε αρνί, πρόβειο κρέας, στιφάδο, κοκκινιστό κρέας, κιμά, σπανάκι, μοσχάρι, συνταγές λαχανικών, πουρέ πατάτας και σάλτσες ζυμαρικών, συνδυάζεται καλά με κύμινο, κόλιανδρο, πιπέρι και θυμάρι.
Μοσχοκάρυδο της εταιρείας Ανατολία. Το μοσχοκάρυδο μπορεί να συντροφεύσει επάξια,τόσο αλμυρές, όσο και γλυκές συνταγές. Ένα πολύτιμο μπαχαρικό, δημοφιλές σε όλες τις κουζίνες του κόσμου. Το μοσχοκάρυδο έχει φρέσκο, πλούσιο άρωμα και μιία ζεστή ξυλώδη και πικάντικη, γλυκόπικρη γεύση με νότες γαρύφαλλου. Όταν χρησιμοποιείται σε κέικ, ψωμιά, αρτοσκευάσματα, πιάτα με φρούτα και πίτες, συνδυάζεται καλά με τζίντζερ, κανέλα και γαρύφαλλο. Όταν χρησιμοποιείται σε αρνί, πρόβειο κρέας, στιφάδο, κοκκινιστό κρέας, κιμά, σπανάκι, μοσχάρι, συνταγές λαχανικών, πουρέ πατάτας και σάλτσες ζυμαρικών, συνδυάζεται καλά με κύμινο, κόλιανδρο, πιπέρι και θυμάρι.
Ονομάζεται μπαχάρι γιατί το άρωμά του θυμίζει συνδυασμό διαφόρων μπαχαρικών (κανέλλας, μοσχοκάρυδου και γαρύφαλλου). Το μπαχάρι πρέπει να το τρίψουμε τη στιγμή που θα το χρησιμοποιήσουμε για να γευτούμε όλη του τη γεύση και για να απολαύσουμε το μυστηριώδες άρωμά του, που θυμίζει μασχοκάρυδο, κανέλα και γαρίφαλο. Το μπαχάρι έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες.
Το μπαχάρι αποτελεί τον καρπό του δέντρου Pimenta dioica που εμφανίζεται στη Νότια Ινδία και την Κεντρική Αμερική. Το μπαχάρι είναι ένα μοναδικό μπαχαρικό στο είδος του, εισάχθηκε στην Ευρώπη για 1η φορά το 17ο αιώνα και απέκτησε το όνομα "Allspice", δηλαδή ο συνδυασμός όλων των μπαχαρικών. Ο λόγος για το όνομά του είναι η χαρακτηριστική γεύση του η οποία αποτελεί ένα μαγευτικό συνδυασμό γαρύφαλλου, κανέλας και μοσχοκάρυδου, ενώ στο άρωμά του μαζί με τα υπόλοιπα φέρνει και νότες τζίντζερ. Λόγω της μοναδικής γεύσης και αρώματ, το μπαχάρι ταιριάζει τέλεια σε κοκκινιστά, μπορεί να συνδυαστεί με άλλα μπαχαρικά σε σάλτσες, ψητά λαχανικά καθώς και σε σούπες με βάση το κρέας αλλά μπορεί να δώσει μια ευχάριστη γεύση και σε ψητά ζύμης όπως η κολοκυθόπιτα, μηλόπιτα κέικ και άλλα. Το μπαχάρι ολόκληρο συγκρατεί καλύτερα το πλούσιο άρωμα και την γεύση του ενώ η σκόνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί πιο εύκολα σε ποικίλες συνταγές. Φτιάξτε ξεχωριστές γαστρονομικές δημιουργίες και απολαύστε τες!
Μπούκοβο της εταιρείας Ανατολία σε συσκευασία 50 γραμμαρίων. Το μπούκοβο είναι ένα πολύ διαδεδομένο μπαχαρικό στην κουζίνα της βόρειας Ελλάδας, που δεν είναι τίποτα άλλο παρά νιφάδες καυτερής chili πιπεριάς ή νιφάδες γλυκιας κόκκινης πιπεριάς. Ταιριάζει σε ψαρόσουπες και κρεατόσουπες, ιδιαίτερα στον πατσά. Το συναντάμε σε όσπρια και ιδιαίτερα στην φασολάδα. Μπαίνει σε μαρινάδες κρεατικών συνήθως σε συνδυασμό με σκόρδο βασιλικό και ρίγανη. Επίσης, ταιριάζει σε βραστά αλλά και σε ψητά, σε πιάτα ζυμαρικών, ομελέτες, σε κίτρινα τυριά, σε σάλτσες κ.α.
Οι παπαρουνόσποροι έχουν γεύση ξηρού καρπού με πικάντικους και γλυκούς τόνους, σαν καρύδι, φρουτώδες, λουλουδάτο και γήινο.Το άρωμα των αλεσμένων σπόρων παπαρούνας είναι βαθύ, καπνιστό και γλυκό σαν φρεσκοτριμμένο πούρο και επίσης φέρνει αυτές τις γήινες γεύσεις στα αρτοσκευάσματα, ώστε να μην αισθάνεστε ότι τρώτε κάτι εξαιρετικά γλυκό. μοιάζει περισσότερο με απογευματινό σνακ.Η γεύση είναι διακριτική, έτσι ο παπαρουνοσποροσ χρησιμοποιείται κυρίως για την ικανότητά τους να παρέχουν μια τραγανή υφή και μερικές φορές ως μπαχαρικό.
Χρησιμοποιείται ως καρύκευμα κυρίως στη μαγειρική αλλά και σπανιότερα ως αφέψημα, το οποίο αναφέρεται ως εξαιρετικό κατά του βήχα. Χρησιμοποιείται ιδιαίτερα στη χωριάτικη σαλάτα. Είναι το βασικό καρύκευμα των χωρών της Μεσογείου και βασικό συστατικό της Ελληνικής, αλλά και της Ιταλικής κουζίνας.
Το σκόρδο αυτής της μορφής είναι κατασκευασμένο από σκελίδες σκόρδου που έχουν υποστεί αφυδάτωση και έχει τριφτεί σε μικροσκοπικά κομμάτια. Η γεύση του είναι σκόρδου, αλλά πολύ διαφορετική από ό,τι το φρέσκο ψιλοκομμένο σκόρδο. Τείνει προς τη γλυκιά και πολύ λιγότερο δυναμική γεύση από ό,τι το φρέσκο σκόρδο, αλλά και χωρίς τις λεπτές αποχρώσεις που χαρίζει το καραμελωμένο ψητό ή σωτέ σκόρδο.